Un centenar de professionals assisteix a la presentació dels treballs de recerca dels residents de l’ICS a la Catalunya Central

Èxit d’assistència a la VII Jornada de Recerca i Docència de l’ICS Catalunya Central. Més d’un centenar de professionals han assistit aquest matí a la presentació dels treballs de recerca dels especialistes residents en medicina de família, infermeria familiar i comunitària i llevadores. També s’hi han presentat les experiències dels especialistes residents en formació que han realitzat estades rotatives externes que els han dut a centres de llocs tan diversos com Granada i Màlaga, Guatemala, Nova York o Tenerife, entre d’altres.

En total, gairebé una trentena d’especialistes han presentat els seus projectes: set treballs d’atenció familiar i comunitària, dos treballs de llevadora i l’experiència personal dels especialistes que han fet estades en d’altres centres. Què sap la ciutadania sobre les competències i tasques de les infermeres dels CAP? Quin percentatge de joves dels instituts de Manresa són víctimes de ciberassetjament? Com millorar el diagnòstic de patologies obstructives de les vies respiratòries? Quin risc tenen els pacients de psoriasi de patir una síndrome metabòlica? Quins beneficis pot tenir reanimar un nadó sense haver tallat el cordó umbilical? Com millorar la salut i la sexualitat durant la menopausa des de l’atenció primària? Aquests són alguns dels temes que s’han tractat durant la sessió.

Després, especialistes que han fet una estada formativa en centres sanitaris externs, alguns a l’estranger, han explicat les seves experiències personals durant aquestes estades.

La Jornada de Recerca i Docència, que ja ha arribat a la seva setena edició, ha tingut lloc durant tot el matí a La Manufactura de Valls de Torroella i té com a objectiu facilitar la presentació dels treballs de recerca que han fet els professionals que acaben el seu període de formació a l’ICS Catalunya Central.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, Notícies de recerca i innovació, Notícies docència i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.