Un equip de 10 professionals de l’ICS Catalunya Central dona suport a Salut Pública per controlar el Covid-19

Un equip de professionals de l’ICS Catalunya Central, està donant suport al Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (SUVEC), per posar l’experiència i les dades del territori al servei de Salut Pública i contribuir al control del Covid-19. En total, hi ha 6 epidemiòlegs i investigadors i 4 administratius que estan donant suport des de diferents tasques.

Entre les responsabilitats dels integrants de l’equip hi ha, per exemple, la codirecció de la resposta epidemiològica des de Salut Pública, coordinació  de les enquestes epidemiològiques i comunicació de resultats, control i gestió de dades, elaboració d’informes, suport als dubtes dels professionals sanitaris a la Catalunya Central, etc.

Aquesta és una acció més de suport que l’Atenció Primària està donant per afrontar l’episodi de coronavirus que estem patint.

Què és el SUVEC?

El Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya es va posar en funcionament l’any 2001 per donar resposta a les notificacions de malalties de declaració urgent i de brots epidèmics a Catalunya. Té com a objectiu detectar i donar resposta a les malalties de declaració urgent, els brots epidèmics i altres alertes epidemiològiques, per adoptar al més ràpidament possible mesures de control adequades per protegir la salut dels ciutadans.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de coronavirus, Notícies, Notícies de recerca i innovació i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.