Es reorganitza temporalment l’atenció primària al Berguedà per optimitzar recursos i garantir el servei a la ciutadania

A causa de l’actual situació d’emergència sanitària, i per garantir l’optimització de recursos i la màxima seguretat de professionals i ciutadania, l’atenció primària del Berguedà es reorganitza i es concentra l’atenció presencial al CAP Berguedà, excepte les especialitats de pediatria, llevadores, odontologia, treball social i atenció psicològica de tota la comarca, que es faran al CAP Puig-reig de 8 a 20h.

Al CAP Berguedà es concentrarà l’atenció presencial per a tota la resta de patologies i afeccions. El centre tindrà dues zones de treball diferenciades, una de per a pacients amb patologies d’alt risc de Covid-19, i una altra per a la resta de pacients. D’aquesta manera, es garanteix la seguretat de ciutadania i usuaris i es redueix el risc de contagi.

D’altra banda, l’atenció d’urgències presencial de primària (de 8 del vespre a 8 del matí, festius i caps de setmana) de tot el Berguedà es donarà al CUAP Berga, situat a les instal·lacions de l’Hospital Sant Bernabé. Per tant, els CAP de Guardiola de Berguedà, Gironella i Puig-reig no estaran oberts per a urgències de nits ni caps de setmana.

Es compta també amb un dispositiu d’atenció domiciliària per donar sortida a la població en cas de necessitat.

Cal destacar que, malgrat no estar oberts per a visites presencials de la ciutadania, tant el CAP de Guardiola de Berguedà com el Gironella continuaran actius, fent atenció domiciliària i suport a les residències de gent gran de l’Alt i el Baix Berguedà, respectivament.

Es recomana que s’evitin al màxim les visites presencials als centres d’atenció primària si no són estrictament necessàries. D’altra banda, els telèfons dels CAP de referència (Guardiola de Berguedà, Berga, Gironella i Puig-reig) sí que continuaran funcionant per atendre les consultes telefòniques dels usuaris.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.