Un estudi d’investigadors de l’ICS sobre l’impacte econòmic de la teledermatologia, premiat a la Vigília de Sant Lluc

El Dr. Josep Vidal, investigador de l’ICS Catalunya Central, ha estat el guanyador del XXIIè Premi Bages Ciències Mèdiques, que s’ha lliurat aquest vespre en el marc de la Vigília de Sant Lluc, pel seu treball sobre l’impacte econòmic de la teledermatologia a la comarca del Bages.

El servei de Teledermatologia del Bages, que funciona des del 2010, proveït per l’Institut Català de la Salut i la Fundació Althaia, ha permès reduir considerablement les llistes d’espera al servei de Dermatologia de l’hospital. Amb aquest servei, els professionals de l’atenció primària de l’ICS prenen fotografies de lesions cutànies, i les inclouen dintre del a història clínica electrònica del pacient. Des de l’hospital s’accedeix a les fotografies, es valoren i s’estableixen pautes a seguir. Des de l’atenció primària es revisen les recomanacions i es truca al pacient per explicar-les. Tot això, habitualment, en menys de set dies.

De les dades analitzades en l’estudi del Dr. Vidal se n’extreu que aplicant aquesta nova atenció mèdica electrònica l’estalvi en els costos de la prestació arriba al 45% i majoritàriament reverteix en els mateixos pacients. La teledermatologia implica que els pacients només han d’acudir al seu centre d’atenció primària (CAP), estalviant així el viatge cap a l’especialista i reduint les llistes d’espera.

La Vigília de Sant Lluc, en què ha resultat guanyador aquest estudi, és organitzada per la Junta Comarcal del Col•legi de Metges de Barcelona, i és una jornada de celebració de la professió mèdica al Bages.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.