Una metgessa resident de l’ICS Catalunya Central participa en un estudi sobre el triatge a urgències, premiat en un congrés estatal

Una metgessa resident de l’ICS Catalunya Central, Connie Leey, que està fent la seva formació a Althaia, forma part dels autors d’un estudi sobre la predicció que es pot fer amb el triatge als hospitals per avaluar el risc d’ingrés de cada pacient i donar-li una atenció diferencial i adequada a la seva situació. El treball ha estat triat entre els deu millors en el Congrés de la Sociedad Española de Medicina de Urgencias y Emergencias (SEMES) que s’ha fet a Toledo.

L’estudi s’ha basat en gairebé 54.000 casos que havien arribat als serveis d’urgències hospitalaris durant l’any 2015 i que van ser classificats com a nivells IV i V de prioritat (casos menys greus que, sovint, no requereixen ingrés hospitalari i que representen un 65 % dels casos totals atesos a urgències).

De tots els casos analitzats, només un 6,4% van haver de ser finalment ingressats. Es van estudiar diferents variables d’aquests casos (edat, sexe, franja horària, mitjà d’arribada a l’hospital, si procedien d’alguna consulta prèvia…) per construir un model que pot ajudar a predir la necessitat d’ingrés dels pacients d’aquests nivells de prioritat que arribin a urgències, per tal de poder-los donar un atenció diferencial.

El perfil més habitual de pacient que va a urgències amb un nivell baix de complexitat és una persona d’entre 15-50 anys amb un bon estat general de salut, que no ha anat prèviament al seu professional de medicina de família i que, en molts casos, podria haver estat atès a l’atenció primària.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.