Una seixantena de professionals d’atenció primària de l’Anoia es formen a partir de processos de simulació clínica

Una seixantena de professionals (27 professionals de medicina de família i 31 d’infermeria) dels equips d’atenció primària de l’Anoia han participat en un curs de simulació clínica en suport vital immediat i altres situacions que es poden viure a l’atenció primària, que s’ha dut a terme al 4D Health d’Igualada.

En els espais de simulació es recrea una situació molt similar a la que es pot donar en la realitat (a les consultes, les sales d’espera, els domicilis…), però segura tant per al pacient com per al professional. Es tracta d’una eina pedagògica d’aprenentatge que suposa un avenç important en la formació dels professionals de la salut. Durant les sessions s’han plantejat, per exemple, els casos d’un pacient que presenta infart de miocardi i d’un altre que ha tingut una lipotímia i cal descartar que pateixi un infart.

A través d’aquest curs, els participants han pogut reflexionar i aprendre de l’experiència a través dels casos simulats amb l’objectiu d’incidir en la millora de la seguretat dels pacients; de treballar de manera integrada les competències clíniques i no clíniques (factor humà, competències relacionals…), i d’aprofundir en els coneixements relacionats amb la qualitat i la seguretat dels pacients.

El curs, que s’ha fet en quatre sessions diferents, ha combinat diverses activitats de simulació amb processos de brífing i de pràctica reflexiva compartida per analitzar l’experiència viscuda i promoure hàbits, processos i pràctiques professionals més eficients i segures.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.