Una trentena de professionals d’atenció primària de l’Anoia ja han fet formació on-line per realitzar ecografies pulmonars

Es tracta d’una prova que es fa a les persones que presenten símptomes de coronavirus. Aquesta formació augmentarà la resolució dels equips de primària en el cribratge de pacients

Una trentena de professionals d’atenció primària de l’ICS Catalunya Central a l’Anoia s’han format de forma virtual aquests darrers dies per poder realitzar ecografies pulmonars, una prova que es fa les persones que presenten símptomes de coronavirus. A l’àrea sanitària de la carpa que s’ha instal·lat davant el CAP Anoia es disposa d’un ecògraf per avaluar la situació dels pacients que hi arriben i derivar-los cap al recurs sanitari més adient per garantir que siguin atesos adequadament però evitant al màxim la derivació hospitalària. L’ecografia pulmonar és una prova amb una gran sensibilitat que permet fer un diagnòstic precoç fins i tot abans que  abans que es vegin lesions en la radiografia.

La formació, a través de videoconferències, s’ha fet tant d’iniciació per a professionals que no feien aquest tipus de prova, com de perfeccionament per a aquells que ja tenien una formació prèvia. El fet d’augmentar el nombre de professionals que poden practicar ecografies pulmonars potencia la resolució dels equips de primària que reben els pacients amb símptomes, i els permet tenir més recursos per a millorar el cribratge, fer els diagnòstics més ajustats i facilitar a cada usuari el tractament més adequat a la seva situació.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de coronavirus, Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.