Vilanova del Camí posa en marxa un projecte transversal per al control de les persones asmàtiques

El Centre d’Atenció Primària Vilanova del Camí de l’ICS Catalunya Central ha posat en marxa un projecte per captar pacients asmàtics que s’automediquen amb broncodilatadors. L’objectiu és adreçar-los al seu professional de referència de medicina de família per a l’avaluació correcta de la seva situació clínica i el tractament adequat.

Aquesta campanya, amb el nom “Asma zero”, involucra no només els professionals de medicina i infermeria referents, sinó també els de farmàcia comunitària i el pacient mateix. Els farmacèutics hauran d’identificar els pacients que van a la farmàcia a buscar broncodilatadors d’acció curta sense recepta i adreçar-los al CAP, on s’iniciarà un tractament adequat d’acord amb cada tipus de pacient. Amb aquesta acció es busca millorar el grau de control de l’asma i el pronòstic dels pacients.

El projecte es du a terme a diferents centres d’atenció primària d’arreu de l’Estat espanyol. A Vilanova del Camí, hi participen el CAP i les tres farmàcies del municipi.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.