170 professionals han participat a la Jornada de seguretat del pacient que s’ha celebrat a Manresa

170 professionals d’organitzacions sanitàries, bàsicament de la Catalunya Central, han participat aquest dimecres en una jornada centrada en seguretat del pacient que ha abordat aquesta problemàtica des de diferents prismes. L’organització ha anat a càrrec de l’Institut Català de la Salut, el Departament de Salut i la Fundació Universitària del Bages i la col·laboració de nou organitzacions, set de les quals amb atenció hospitalària.

La jornada d’avui, que s’ha celebrat a la FUB, ha estat una de les iniciatives més importants relacionades amb seguretat del pacient que s’han portat a terme a la Catalunya Central. Els ponents que han pres part en aquest acció han representant punts de vista tan diversos com l’atenció urgent, l’emergència, l’atenció primària, l’atenció de malalts aguts hospitalitzats, l’atenció sociosanitària o l’atenció de cures pal·liatives.

En el decurs de la jornada s’ha parlat des de la correcte identificació del malalt a la necessitat de tenir constància de les possibles al·lèrgies passant per la correcta administració dels fàrmacs, etc. El tema que de la taula rodona ha estat el de la transicions segures del pacient dins el sistema sanitari. En una de les ponències s’ha remarcat també la necessària notificació de cada cas i de la conveniència que se’n faci un seguiment acurat des de tots els vessants.

L’acte inaugural ha anat a càrrec del Dr. Josep Davins, Subdirector general de Serveis Sanitaris del Departament de Salut; la Dra. Anna Aran, Gerent Territorial Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut i el Dr. Valentí Martínez, Director General de la FUB, els quals han remarcat la importància de la temàtica de la jornada.

 

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, Notícies docència i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.