Infermeres de l’EAP Santa Margarida de Montbui ensenyen el jovent a preparar còctels sense alcohol

L’Equip d’Atenció Primària Santa Margarida de Montbui de l’ICS ha portat a terme recentment una activitat comunitària a l’Institut Montbui del mateix municipi amb l’objectiu de conscienciar l’alumnat sobre els perills que comporta el consum de l’alcohol i els beneficis per a la salut que implica no ingerir-ne.

L’acció que van portar a terme infermeres de l’Equip va anar més enllà d’una xerrada divulgativa,  ja que es va implicar els escolars de segon curs d’ESO en una pràctica per preparar còctels sense alcohol. La iniciativa va tenir molt bona acollida i va servir per constatar que activitats com “Còctels sense alcohol” serveixen per formar el jovent en valors i en salut. Els mateixos nois i noies van degustar els còctels.

Amb l’objectiu de fer promoció de la salut, els professionals fan visible als alumnes que el consum d’alcohol fa perdre el sentit de la distància i de la visibilitat i, per tant, augmenta el risc de patir un accident. Beure alcohol de forma contínua genera addicció i és perjudicial per a la salut física i psíquica.

És sabut que el consum d’alcohol afecta, d’una forma diferent, a cada persona, segons el pes, el sexe, si s’ha menjat abans, el tipus de beguda, etc. A més, l’alcohol dificulta el sexe i exposa a relacions i embarassos no desitjats.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.