Avancen a bon ritme les obres del futur edifici modular de pediatria al costat del CAP Anoia

Des de finals de setembre es treballa al solar que hi ha al costat del CAP Anoia, al Passeig Mossèn Jacint Verdaguer, per a construir el nou edifici modular que acollirà els serveis de pediatria de l’ICS  que a hores d’ara es concentren al CAP de Vilanova del Camí. Els treballs avancen a bon ritme i en una setmana es preveu que comenci la fase més visible amb la instal·lació dels mòduls prefabricats que donaran forma a aquest nou espai.

Integrat amb el CAP Anoia

El nou edifici de pediatria tindrà una superfície construïda de 357,76 metres quadrats a més d’un recinte per a les unitats exteriors de les instal·lacions. El projecte contempla la urbanització de l’entorn més immediat de l’edifici: tant de la parcel·la amb la zona d’estacionament com de l’espai exterior enjardinat.

En total, l’edifici de pediatria disposarà de dues grans àrees: una d’accés amb vestíbul, servei d’informació, bany, sala d’instal·lacions i magatzem i una segona àrea assistencial amb 12 sales de consulta pediàtrica, espais d’espera i un pati.

L’obra es va adjudicar aquest estiu i les màquines van començar a treballar en una primera fase a finals de setembre. A hores d’ara s’estan ultimant els fonaments i el proper mes de novembre es preveu el muntatge dels mòduls prefabricats amb la previsió que s’enllesteixi a finals d’aquest i es pugui posar en funcionament al gener del 2024.

 

 

Una inversió de més d’un milió d’euros

El Servei Català de la Salut finança aquestes obres amb fons europeus REACT per un importa d’1.002.890 euros. A aquesta quantitat cal sumar els 20.174 euros en concepte de direcció d’obres. Segons la gerent de la regió sanitària del Penedès del servei Català de la Salut, Irene Abad, “és una inversió important per a l’Anoia, ja que ens permet traslladar a Igualada el servei de pediatria que l’ICS ofereix en aquests moments al CAP de Vilanova del Camí”.

L’Institut Català de la Salut é squi executa le sobres i qui n’acabarà fent ús i prestant servei. La gerent de l’ICS Catalunya Central, Núria Prat, ha posat en valor la millora que comportarà aquest nou edifici. “Ens permetrà mantenir els professionals de pediatria treballant com un equip a Igualada, en un espai més nou i modern i permetent al CAP de Vilanova recuperar espais per a millorar l’activitat diària”.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Embaràs i infants, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.