Comença un estudi per conèixer els motius per rebutjar la proposta de Pfizer en la segona dosi

La Unitat de Farmàcia de l’ICS a la Catalunya Central impulsa un estudi per identificar els motius que condicionen els usuaris menors de 60 anys a l’hora de rebutjar la proposta (Comirnaty®, de Pfizer) per a la segona dosi de l’estratègia de vacunació.

AstraZeneca o Pfizer per a la segona dosi? Aquesta és la pregunta que es fa la ciutadania menor de 60 anys, majoritàriament professionals essencials i col·lectius sanitaris, quan són citats per a l’administració de la segona dosi de la vacuna.

Fa unes setmanes se’ls va administrar AstraZeneca però, arran dels esdeveniments de trombosi notificats a mitjan març, el Ministeri de Sanitat va dilatar la decisió sobre el tipus de vacuna a administrar per tal de finalitzar la pauta. Malgrat la conclusió d’un balanç benefici-risc favorable, de l’Agència Europea del Medicament, el Ministeri de Sanitat va acordar l’administració de Pfizer com a segona dosi. Tanmateix, els ciutadans poden rebutjar específicament la proposta i sol·licitar que se’ls vacuni amb AstraZeneca.

Per conèixer els perquès de la decisió, la Unitat de Farmàcia i l’Àrea de Recerca i Innovació de l’ICS a la Catalunya Central impulsen un estudi per saber què condiciona aquestes persones a rebutjar Pfizer per a la segona dosi de la pauta de vacunació.

L’estudi va començar aquest dissabte, 29 de maig, coincidint amb l’inici de les vacunacions amb segones dosis per als col·lectius essencials. Per dur-lo a terme, s’ha elaborat un qüestionari que es proposarà a la ciutadania que es vacuni als punts de vacunació massiva. Segons destaca la cap de la Unitat de Farmàcia, Anna Bonet, “A més de poder conèixer els motius de la decisió i els recursos que han utilitzat per prendre-la, l’estudi ens permetrà tenir informació útil per enfocar accions a fer amb les persones de 60-69 anys que encara dubten de vacunar-se amb AstraZeneca”.

La participació en l’estudi és voluntària i anònima. El fet que els usuaris hagin d’esperar 15 minuts un cop vacunats fa estimar que la resposta per part d’aquest col·lectiu sigui elevada. L’anàlisi de les respostes proporcionarà informació sobre el comportament de les persones en relació amb la vacunació.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de coronavirus, Notícies, Notícies de recerca i innovació, Recerca, Vacunes i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.