En el marc de la campanya “Cada dia 8 és 8 de març”, aquest mes d’octubre el Grup d’Igualtat de la Gerència Territorial de la Catalunya Central impulsa una campanya per donar a conèixer les experiències de diverses professionals sanitàries, totes dones, al món rural. Des del 8 d’octubre i fins al dia 15, que se celebra el Dia Internacional de la Dona Rural, publicarem breus entrevistes a professionals de l’ICS Catalunya Central.
Una d’elles és la infermera Noèlia Reñé Reñé, de l’EAP Calaf:
1. Comenta breument la teva biografia.
El meu nom és Noèlia Reñé Reñé, tinc 39 anys, vaig néixer a Els Arcs (Bellvís) i actualment visc a Calaf. Sóc diplomada en Infermeria.
2. Comenta la teva trajectòria professional.
Vaig començar a treballar l’any 2004 en una residència d’avis alhora que feia substitucions a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Pocs mesos després vaig fer una substitució al CAP de Balaguer i ràpidament vaig veure que m’agradava l’Atenció Primària, on he estat treballant fins a l’actualitat. He exercit en diversos CAP de Lleida i de l’Anoia, com a infermera de família i com a infermera de pediatria. En aquests darrers anys la meva formació ha anat més dirigida a la pediatria, ja que és una especialitat que m’agrada, i actualment estic treballant com a infermera pediàtrica al CAP de Calaf.
3. Quins són per a tu els avantatges de treballar al món rural?
Per a mi, els avantatges de treballar al món rural són la proximitat, que permet conèixer bé el pacient, la família i el seu entorn; i el rol molt més autònom que tenim les infermeres.
4. En alguna ocasió t’has sentit discriminada a la feina pel fet de ser dona i professional sanitària?
En cap cas m’he sentit discriminada a la meva feina per ser dona i professional sanitària, i tampoc he presenciat cap discriminació en companyes de treball.