El CAP de Piera atén un part durant la guàrdia de la matinada del 27 d’agost

L’atenció al part té lloc, majoritàriament, als centres hospitalaris però el Centre d’Atenció Primària de Piera (Anoia) va viure un part i el personal sanitari n’ha redactat la vivència:

És un dia qualsevol d’una guàrdia més en què prepares tot el material:  el box d’urgències, les motxilles, el carro,… per a allò que pugui venir i no pugui esperar però poc penses en què aquella nit viuràs una de les experiències professionals més boniques i excepcionals a Atenció Primària. El poc temps que podem veure les notícies d’un mal sopar a mitges et deixen el cor encongit amb les notícies d’un esfondrament a Penyíscola, les pujades de la llum, el panorama dantesc d’Afganistan i els atacs terroristes a prop de aeroport de Kabul,… mort, desgràcia, destrucció,… i de sobte, mig endormiscada sentim el telèfon: “hi ha una noia que sembla que està de part”. Adrenalina i incertesa i a veure què ens espera!

Acompanyem la gestant al box, sembla molt apurada i crida cada 30’’,…. acomodem la noia a la llitera, monitoritzem, signes vitals, canalitzem via, intentem que es concentri en respirar… Anem a mirar el canal de part i sembla que veiem alguna cosa,…. palpem,… és el cap? Sí, és el cap! La criatura ja és aquí! No hi ha temps de res, acompanyem la futura mare,… crida, esbufega, respira, apretaaaa! I amb tres empentes neix una preciosa nena de 3,680 kg. La nena plora i fem un sospir d’alegria alleugerides,… la nena està perfecta i la mare també.  Eixuguem la criatura amb cura i la posem pell a pell amb la mare.

Felicitacions, alegria i una bona dosi d’adrenalina que et deixa aquesta experiència i evidencia que passi el que passi fora, la vida sempre s’obre pas.

Benvinguda al món petita!

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.