Obren els punts de vacunació sense cita a les universitats de la Catalunya Central

Dilluns que ve, 13 de setembre, un equip de vacunació s’instal·la al vestíbul de l’edifici de la UPC a Manresa i durant tota la setmana vacunaran a professorat i estudiants que encara no portin la vacuna. A més es farà tasca informativa amb una campanya que porta per títol Vacuna’t ara. Comença bé el curs.

En les properes setmanes s’hi sumaran els campus Vic i Manresa de la UVic-UCC i el campus d’Igualada de la Universitat de Lleida.

Continuen oberts l’Hotel d’entitats de Berga, el Palau Firal de Manresa, el recinte el Sucre de Vic i l’Escorxador d’Igualada amb reserva de cita i també amb la possibilitat de vacunar-se sense cita prèvia durant tot aquest mes de setembre.

Els campus universitaris de la Catalunya Central se sumen a la campanya per vacunar gent jove i augmentar la cobertura vacunal entre aquests col·lectius. El Departament de Salut i l’ICS desplegarem el primer punt de vacunació la setmana que ve al campus UPC a Manresa. En concret s’ha habilitat un espai al vestíbul principal que vacunarà sense cita prèvia de dilluns 13 a divendres 17 de setembre en horari de 12 a 15h.

S’administrarà la primera dosi de vacuna a totes les persones que formin part de la comunitat universitària, així com també la resta de la població –major de 12 anys- de la Regió Sanitària de la Catalunya Central. La segona dosi de les persones vacunades en el marc d’aquesta iniciativa s’administrarà tres setmanes després a la mateixa universitat.

A més de la UPC, que és la primera a sumar-se a la campanya, el campus Vic de la UVic-UCC destinarà un dia a la vacunació sense cita prèvia a les seves instal·lacions. Dimecres que ve, dia 15 de setembre, en horari de 12 a 16h.

El Campus d’Igualada de la Universitat de Lleida acull un equip de vacunació els dies dimarts 21 de setembre de 12:30 a 17:30h al Pla de la Massa, 8 i el 22 de setembre de 12 a 16h a La Teneria.

Finalment, la Fundació Universitària del campus Manresa de la UVic-UCC acollirà vacunació a les seves instal·lacions. Ho farà la setmana del 20 de setembre en franja horària del migdia. Cal encara definir l’espai on es farà la vacunació i els dies previstos.

Campanya “Vacuna’t Ara. Comença bé el curs”

La Regió Sanitària i UPC, UVic i UdL sumen esforços per acostar la vacunació de la COVID-19 a la comunitat universitària amb l’objectiu d’iniciar el curs amb el major nombre de persones immunitzades en pauta completa. Amb aquesta iniciativa també es vol facilitar l’accés a la vacuna entre les persones més joves, imprescindibles per assolir la immunitat de grup i iniciar alhora el curs acadèmic amb més seguretat i la màxima presencialitat al campus. Per a donar a conèixer aquesta iniciativa, han posat en marxa conjuntament una campanya que porta per títol Vacuna’t Ara. Comença bé el curs amb cartells i comunicació a les xarxes. Els protagonistes de la campanya son joves estudiants dels centres. Una iniciativa que segueix la campanya Vacuna’t Ara. Prepara la temporada encetada fa uns dies amb referents esportius al territori i que va comptar amb la col·laboració del Baxi Manresa, el Club Patí Artístic Tona i el Club Hoquei Igualada.

Actualment, 3 de cada persones de 12 anys o més estan vacunades a la RSCC amb pauta completa. Els índex més baixos de vacunació son en menors de 40 anys. En edats entre 12 i 15 anys, ja hi ha un 59% de vacunació en 1a dosi i s’estan administrant segones dosis. En la franja de 16 a 19 anys la coberturta en pauta completa és d’un 63% i del 56% de joves d’entre 20 i 35 anys.

Punts vacunals de la RSCC oberts sense cita prèvia tot aquest mes de setembre

A banda de les accions sense cita que es faran aquestes properes setmanes a les universitats de la Catalunya Central, també es mantenen oberts aquest mes de setembre els punts de vacunació poblacional amb cita prèvia. També aquests punts donen la possibilitat en horaris establerts per a vacunar-se sense cita. Adjuntem horaris per a la setmana que ve:

  • MANRESA – Palau Firal: de dilluns a dijous de 9 a 19h i divendres de 9 a 13h
  • BERGA – Hotel Entitats: dimarts, dimecres, dijous i divendres de 9 a 13h
  • IGUALADA – Recinte Firal L’Escorxador: de dilluns a divendres de 16 a 20 h.
  • VIC – Recinte Firal El Sucre: de dilluns a divendres de 16 a 20 h
Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en coronavirus, Notícies, Vacunes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.