El conseller de Salut ha inaugurat el nou CAP de Piera, que presta servei a unes 17.000 persones

c9e3e16e-0be3-4290-a142-8177ed83a45bEl conseller de Salut, Antoni Comín, ha presidit aquest matí l’acte d’inauguració del nou CAP de Piera (Anoia). Comín ha subratllat que avui és un dia d’orgull per als ciutadans de Piera i també per a tots els catalans, perquè es demostra el paper transcendental de l’atenció primària. “Una de les claus de l’èxit del nostre model de salut és la primària”, ha apuntat.

El conseller ha destacat un cop més el bon funcionament dels serveis públics de salut i ha posat en valor l’excel·lència dels professionals: “Li devem als ciutadans que els nostres professionals treballin en bones condicions”, ha remarcat, en referència al nou centres sanitari de Piera. En aquest sentit, ha afegit que la primària també s’ha d’adaptar als nous canvis culturals, demogràfics i tecnològics de la societat i per aquest motiu el Departament està impulsant un gran reforma.

Comín, a més, ha tingut un sentit record per a Muriel Casals, morta ara fa just un any. El conseller ha explicat que l’últim cop que va venir a Piera va ser en un acte electoral de Junts pel Sí amb Casals. “Ella tenia un somni, que era fer un país lliure i just i la inauguració d’avui encarna en certa manera aquests valors, perquè demostra que estem fent un país de qualitat i que garanteix els drets de la gent”, ha destacat.

Un centre per a 17.000 persones

El nou centre, que ocupa 1.760 m2, s’ha construït en un terreny cedit per l’Ajuntament de Piera. Distribuït en dues plantes disposa d’àrees per l’atenció primària i espais per a l’equip de professionals de la base de 24 hores del suport vital bàsic del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

L’Equip d’Atenció Primària Piera, gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), disposa de 6 consultes de medicina general, 6 d’infermeria, 3 de pediatria, 3 d’infermeria de pediatria, 2 d’odontologia, 6 polivalents (atenció a la dona, serveis socials i altres), una àrea d’educació sanitària, i una àrea d’atenció continuada amb 3 sales de consulta, una sala de tractaments i 3 boxs d’extraccions. El centre també disposa d’una biblioteca i sala de reunions, àrea de personal i àrea d’emmagatzematge.

L’espai va entrar en funcionament fa uns mesos després d’una inversió d’uns 3 milions d’euros i presta serveis a unes 17.000 persones. El nou CAP suposa una millora en l’accessibilitat dels usuaris, així com també una dignificació dels serveis, ja que adequa i millora l’espai físic de l’anterior i atorga als professionals de la salut i a la població de Piera un suport estructural més adient a les seves necessitats.

En la inauguració també hi ha assistit l’alcalde del municipi, Jordi Madrid; la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laurà Vilagrà; la gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Marta Chandre, i la directora gerent de l’ICS, Candela Calle, entre d’altres.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.