Joves menors de 25 anys poden fer consultes sobre sexualitat sense cita prèvia a la Tarda Jove, al CAP Bages de Manresa

cap-bages_2La Tarda Jove del Servei d’Atenció Sexual i Reproductiva Bages-Solsonès de l’ICS, ubicat a la tercera planta del CAP Bages, ha atès un total de 185 persones que han pogut fer qualsevol tipus de consulta sense cita prèvia. Tots els usuaris són menors de 25 anys. El servei, que fins a final de febrer es prestava els dilluns, s’ofereix a partir d’ara els dimecres de les 3 a les 7 de la tarda. Les noies són ateses per una llevadora, tot i que en l’atenció més complexa i de patologia els dóna suport un professional de ginecologia, de psicologia i o de treball social.

A la Tarda Jove es resolen sobretot consultes sobre sexualitat, consell contraceptiu, anticoncepció postcoital, informació i assessorament en la interrupció voluntària de l’embaràs, consells i atenció en les infeccions de transmissió sexual, prevenció del càncer de coll d’úter, atenció a la patologia ginecològica, prevenció de comportaments de risc, atenció a la violència masclista i atenció a la diversitat sexual.

És important que l’atenció als joves es faci en el lloc i moment que es realitza la demanda i que s’intenti evitar les derivacions. La consulta de Tarda Jove es coordina amb els equips d’atenció primària, amb el programa Salut i Escola i amb professionals de diferents dispositius assistencials.

També es fa atenció comunitària amb xerrades de sexualitat i afectivitat als joves de 3r o 4t d’ESO de tots els instituts d’educació secundària del Bages i el Solsonès. En total se’n van fer a 31 centres, amb la participació de 1.776 alumnes d’entre 15-17 anys.

A banda de la Tarda Jove, el total de consultes a menors de 25 anys assistides als diferents centres de salut per llevadores de l’ASSIR Bages-Solsonès de l’ICS va ser de 4.979. Moltes de les consultes estan relaciones amb problemes ginecològics.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, Sin categoría i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.