El Grup de treball d’Igualtat de l’ICS Catalunya Central impulsa una campanya perquè el 8 de cada mes sigui el Dia de les Dones

Centres d’atenció primària de tot el territori se sumen a la reivindicació del 8M.

 Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, l’ICS Catalunya Central promou la reivindicació per aconseguir la igualtat entre dones i homes en el sector sanitari. En aquest marc, aquest 8 de març es presenta el Grup de treball d’Igualtat de la institució al territori, un espai per treballar perquè la igualtat sigui una realitat.

La primera de les accions que durà a terme el Grup és un activitat el dia 8 de cada mes durant tot l’any, una campanya per manifestar i fer present que tots els dies de l’any són importants quan parlem d’igualtat entre dones i homes. Per fer que cada 8 sigui un 8 de març, s’organitzaran diverses activitats com xerrades, actes lúdics, exposicions, etc, que posaran de relleu la importància de seguir caminant cap a una societat més justa i equitativa. La primera xerrada serà “El miratge de la igualtat”, a càrrec de Gemma Torra el dia 8 d’abril a les 13 h, un acte obert a tots els professionals que es farà de forma presencial i també virtual.

La igualtat ha de ser una realitat

Amb la finalitat que “la igualtat sigui una realitat” es presenta el grup d’igualtat de la Gerència Territorial de la Catalunya Central. Un grup que comparteix, amb tots els professionals de la institució la implementació del II Pla d’igualtat corporatiu. Aquest pla té la intenció, disposició i esforç necessari per eliminar els estereotips, les actituds i els obstacles que impedeixen el desenvolupament professional, la conciliació entre la vida personal, familiar i laboral i l’ordenació del temps de treball.

El grup de treball està avaluant i analitzant les necessites específiques del conjunt de persones de l’ICS Catalunya Central per tal d’identificar les dificultats i les diferències de gènere que puguin existir.  Alhora, fa d’enllaç i dona suport a les treballadores que pateixen violència masclista, abusos sexuals, discriminació per raó de sexe o de gènere, i informa i assessora el personal de l’entitat en matèria d’igualtat.

Accions reivindicatives a tota la Catalunya Central

Durant el 8M, els administratius sanitaris i les llevadores de l’ASSIR de l’Anoia, el Bages, Berguedà i Osona lluiran una xapa reivindicativa. A banda, tindran lloc diverses activitats arreu del territori, com una acció a Navarcles, Santpedor i Sant Fruitós per recollir els agraïments dels pacients a les professionals dels centres.

A Sant Martí de Tous (Anoia), tindrà lloc una xerrada de salut amb la metgessa i infermera d’Anoia Rural, Isabel Caballero i Anna Aymerich, el dimarts 8 de març a les 10h a la plaça 1 d’octubre del municipi.

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.