El PADES Bages recull el Premi a l’Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona

El PADES Bages, format per professionals de l’Hospital de Sant Andreu i de l’Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central, va recollir un dels Premis a l’Excel·lència Professional d’enguany, que atorga el Col·legi de Metges de Barcelona (COMB). Van assistir a l’acte de lliurament una bona representació dels professionals que integren l’equip bagenc: els doctors Cristòfol Ortega i Mireia Naval; les infermeres Chari Saborido, Sonia Barrios i Marta Camprubí, l’administrativa Asun Soliva i la treballadora social Asun Fernández. Van ser-hi també, el director general i la gerent de Sant Andreu Salut, Manel Valls i Alba Oms; la gerent de l’ICS a la Catalunya Central, Anna Forcada, i l’adjunta a la Direcció del SAP Bages-Berguedà, Raquel Coma.

També formen part del PADES Bages, però no van poder assistir a la gala, la doctora Carme Villanueva, les infermeres Teresa Carbó i Concepció Morros, i les treballadores socials Marisa Peña i Montse Gomis.

L’acte, al qual van assistir unes 550 persones, va reunir una nodrida representació institucional. Van ser-hi, entre d’altres, el president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa; la diputada al Parlament i presidenta de la Comissió de Salut, Assumpció Laïlla; la diputada al Parlament i portaveu Grup Socialista a la Comissió de Salut, Assumpta Escarp; i l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira.

L’acte de lliurament es va celebrar al Museu Marítim de Barcelona, en el marc del Sopar Commemoratiu dels 125 anys del COMB que clou aquesta efemèride ―celebrada durant aquest any 2019, amb diferents actes i iniciatives d’homenatge a la institució i a la professió.

Des de la primera edició fins a aquesta darrera de 2019, s’ha premiat un total de 815 metges i metgesses i 37 equips assistencials.

Els premis, un dels quals ha distingit la tasca del PADES Bages, es concedeixen anualment per jurats independents i tenen l’objectiu de reconèixer aquelles metgesses i metges amb un comportament exemplar. És un reconeixement moral que no comporta cap retribució econòmica i en el qual es subratllen els valors del professionalisme mèdic en diversos terrenys, per tal de poder reconèixer els lideratges i l’excel·lència en companys i companyes que esdevenen referents per al conjunt de la professió, així com també d’alguns equips assistencials. Els Premis del COMB posen en valor trajectòries basades en l’honestedat, el compromís, l’altruisme, la integritat, la feina ben feta i l’excel·lència.

El  Programa d’atenció domiciliària – Equip de suport (PADES) és un equip interdisciplinari format per un professional de medicina, un d’infermeria i un de treball social, que es desplacen a domicilis particulars amb l’objectiu d’aconseguir el confort del pacient en situació de malaltia avançada i terminal i de donar suport a la família.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.