El Programa d’harmonització d’estàndards de prestació de cures infermeres a l’atenció primària arriba a Osona

La comarca d’Osona ja ha començat a treballar en el Programa Ares-AP, un projecte desenvolupat per l’Institut Català de la Salut per donar suport a la presa de decisions clíniques dels professionals d’infermeria en la seva pràctica assistencial diària. Els objectius del Programa d’harmonització d’estàndards de prestació de cures a l’atenció primària són: garantir la prestació de cures amb el màxim rigor científic; assegurar uns estàndards en la pràctica infermera; vetllar per l’actualització contínua dels professionals i ajudar-los en la presa de decisions, i garantir al màxim la seguretat dels pacients,  entre d’altres.

El mes d’octubre s’ha començat a implantar el projecte a l’Equip d’Atenció Primària La Vall del Ges i s’anirà estenent així fins aconseguir que tots els centres del nostre territori treballin amb el nou procés d’atenció del projecte Ares-AP. El tret de sortida a la Catalunya Central va començar el mes de maig al Berguedà i després es va estendre al Bages i a l’Anoia.

Durant més d’un any, l’equip de professionals d’infermeria clínica de tots els àmbits territorials de l’ICS i d’altres entitats proveïdores han elaborat i han harmonitzat els primers 120 plans de cures estàndards dels motius més freqüents que s’atenen als centres d’atenció primària. S’han centrat especialment en les malalties cròniques en adults (diabetis, hipertensió, malaltia obstructiva crònica, insuficiència cardíaca, etc.), en els problemes aguts (diarrea, ferides, dolor lumbar, infeccions d’orina, etc.) i també en els principals motius d’atenció pediàtrica (asma, dermatitis atòpica, dificultats en la lactància, sobrepès, etc.).

L’Ares-AP es desplegarà per tot el territori català durant el període 2019 – 2020. La implantació d’aquest projecte garantirà més equitat i més seguretat en l’atenció a la població i millorarà la prestació de cures d’infermeria als nostres centres de salut.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.