El Taller per deixar de fumar a Santa Eugènia de Berga arriba a la seva divuitena edició

La divuitena edició del Taller per deixar de fumar ha engegat a Santa Eugènia de Berga, fa pocs dies, amb la participació d’una dotzena de pacients. Aquesta iniciativa, que va començar l’any 2011, ha rebut més de 160 persones al llarg de la seva història, la majoria de les quals han deixat de fumar.

El Taller es du a terme en cinc sessions grupals dirigides per infermeres d’atenció primària de l’ICS Catalunya Central. Als participants només se’ls demana   predisposició per deixar de fumar, assistència a totes les sessions i que vulguin fer un seguiment personalitzat, físic o telefònic, per part de la seva infermera de capçalera durant un any. Passats 12 mesos sense fumar, es du a terme una retrobada final per fer així un reforç positiu.

Aquest projecte va començar l’any 2011 quan, a causa de l’enduriment de la Llei antitabac, més ciutadans demanaven ajuda per deixar de fumar. A l’inici dels tallers hi havia més homes que dones però, a partir de 2015, la proporció es va equilibrar i es reparteix al 50 %. La majoria de persones que han rebut tractament farmacològic han aconseguit cessar l’hàbit tabàquic. I, del total de pacients que van deixar de fumar, més del 80 % seguien sense fumar al cap d’un any de deixar-ho.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.