Els CAP de l’ICS al Bages acullen, per primer cop, alumnes de Medicina que es posen la bata per prendre contacte amb l’atenció primària

Els nous estudiants de primer del grau de Medicina de la UVic-UCC s’han posat la bata, ahir per primera vegada, a diferents centres d’atenció primària, sociosanitaris i hospitalaris del Bages, del Berguedà i del Solsonès. Aquest és el primer any que els centres d’aquests territoris se sumen a aquesta iniciativa, després de la bona experiència dels dos anys anteriors a Osona.

Al Bages, l’Institut Català de la Salut ha acollit onze estudiants en cinc equips d’atenció primària: Plaça Catalunya i Sagrada Família de Manresa, Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada i Artés.

L’objectiu de la jornada és que els estudiants prenguin contacte amb l’atenció primària. Després d’una sessió d’acollida conjunta, els alumnes s’han distribuït en diferents grups que han visitat els CAP per veure-hi, de primera mà, com funciona una consulta d’atenció primària, de quines instal·lacions i equipaments disposen els centres, quins són els motius de consulta més habituals, com s’atenen els pacients, etc.

Durant el curs, els estudiants faran dues noves visites als centres d’atenció primària: una el mes de gener i la darrera, l’abril. D’aquesta manera, els joves hauran compartit amb professionals d’atenció primària de l’ICS tres jornades de treball, que els hauran servit per prendre contacte i conèixer més de prop aquest servei assistencial.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies, Notícies docència i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.