L’ICS posa en circulació la primera remesa de la nova flota de 344 vehicles 100% sostenibles

Presentació de la nova flota de vehicles

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha posat en circulació, aquest mes de setembre, els primers vehicles de la nova flota 100% sostenible. Actualment, 12 cotxes elèctrics ja s’usen per atendre urgències domiciliàries nocturnes a Barcelona ciutat. Durant els propers quatre mesos, l’ICS rebrà la resta de vehicles fins arribar a les 344 unitats que es van adjudicar en el concurs, de 12.316.583 euros, i que també inclou la instal·lació i manteniment de 230 punts de càrrega.

Del total de vehicles, 218 cotxes són elèctrics, un 63% del total. Gràcies a aquest projecte, la Generalitat assoleix l’objectiu marcat per a l’any 2022 d’instal·lació de punts de càrrega. En aquells punts on s’arribi a acords amb els ajuntaments, aquests punts es duplicaran i podran ser usats per tota la ciutadania.

Anualment, els vehicles de l’ICS fan 4,4 milions de quilòmetres, més de 12.000 al dia. Quilòmetres recorreguts per atendre urgències d’atenció primària, hospitalització a domicili o per a transport intern.

En la nova flota hi ha vehicles compactes urbans, turismes, furgonetes i fins i tot vehicles tot camí per aquells territoris que així ho necessiten. En aquest sentit, en aquells casos on les característiques dels serveis ho requereixen, la flota elèctrica es complementa amb models híbrids o de gas.

En xifres absolutes, gràcies a aquest canvi a gran escala, es deixaran d’emetre 12.000 tones anuals de CO₂ a l’atmosfera, un volum que equival a les emissions anuals de 1.000 llars. L’aposta pel respecte pel medi ambient també té impacte com a mesura de salut, ja que l’evidència científica vincula la contaminació atmosfèrica urbana com un dels factors més perjudicials per a la salut de la població.

Els profesionals que utilitzin aquests vehicles ja estan rebent formació específica i en tècniques de conducció energèticament eficient.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.