Què són els errors de medicació?

Un error de medicació és qualsevol incident que pot ocasionar danys al pacient o donar lloc a una utilització inapropiada dels medicaments. Poden estar relacionats amb el professional, els medicaments, la prescripció, l’etiquetat, la dispensació, l’administració o la utilització per part del pacient. Un exemple seria prendre un medicament per un altre o prendre una dosi diferent de la indicada.

Per tal d’evitar els errors de medicació i aconseguir tractaments més segurs, és important entendre el nostre tractament i saber per a què serveix cada medicament que prenem. Hem de preguntar sempre que tinguem dubtes o quan no recordem alguna recomanació o indicació relacionada amb el tractament. Hem de tenir molt clara la pauta per prendre els nostres fàrmacs i en quines condicions, així com guardar-los de forma correcta per evitar equivocacions o que es deteriorin.

Per ajudar-nos a evitar aquests errors, recordem que tenim el suport dels professionals sanitaris, com poden ser el metge, la infermera o el farmacèutic.

En el cas que sospitem que podríem haver comès un error de medicació, el primer pas és sempre consultar perquè ens indiquin com actuar de forma correcta i segura.

La setmana que ve t’explicarem: Hi ha medicaments per a tota la vida?

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.