Els professionals d’Atenció Primària de l’ICS Catalunya Central participen en una formació avançada d’aturada cardiorespiratòria

Els professionals de medicina i d’infermeria de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central participen habitualment en un programa de formació avançada per millorar l’actuació davant d’un pacient amb una aturada cardiorespiratòria. Des de fa cinc anys, els professionals reben formació periòdicament, la qual inclou l’ús de medicació i la intubació del pacient mentre s’espera l’arribada dels dispositius mòbils medicalitzats.

El programa ha permès formar, entre els anys 2017 i 2022, un total de 330 professionals d’Atenció Primària i es preveu que a finals de 2023 es completi la formació de la resta del personal sanitari.

Ara, aquest programa s’ampliarà i millorarà a través de la formació en reacreditació, pionera a Catalunya, que permetrà mantenir i actualitzar els coneixements dels professionals que ja han realitzat la formació prèvia. Per fer l’actualització de coneixements s’utilitzen vídeos amb diferents casos pràctics, es valoren les actuacions fetes i les més efectives, amb l’objectiu de consolidar els coneixements en actuació avançada davant d’una aturada cardiorespiratòria.

Actualment, no hi ha disponible cap programa de formació acreditat a Catalunya que permeti als professionals del sector sanitari fer aquesta actualització de coneixements en actuació avançada. És per aquest motiu que els professionals de l’Institut Català de la Salut seran els primers a rebre aquesta formació i a valorar-ne l’impacte en els centres de salut.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Atenció urgent, Formació, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.