El professional va presentar el seu doctorat, que estudia si les emissions dels llocs industrials generades durant els processos productius són un problema de salut per a residents i treballadors també a causa de les molèsties olfactives. El seu és el primer estudi sobre el tema.
L’infermer de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central Víctor Guadalupe ha rebut una qualificació d’excel·lent amb menció internacional després d’exposar la seva tesi doctoral sobre els efectes de les emissions dels llocs industrials per a la salut de la població.
Fins ara, no hi havia cap estudi sobre les evidències dels efectes de les olors industrials sobre la salut i, per tant, des del punt de vista de la salut pública es té ara un important suport per prendre decisions respecte d’aquesta qüestió, atès que la tesi de Guadalupe pretén resumir tota l’evidència disponible sobre la relació entre l’exposició residencial o laboral a la contaminació per olors industrials, a curt i llarg termini.
Segons l’infermer de l’ICS a la Catalunya Central, els possibles efectes sobre la salut inclourien símptomes com ara la irritació, l’estrès o la percepció de molèstia, així com el mal de cap, les nàusees, els vòmits i la tos.
La tesi doctoral inclou 30 estudis, realitzats a Europa i a l’Amèrica del Nord, i s’avaluen 96 resultats diferents. La recerca ha estat publicada a la revista científica Environmental Health:
https://ehjournal.biomedcentral.com/track/pdf/10.1186/s12940-021-00774-3.pdf