Èxit de participació en la 6a Caminada Popular del CAP Cardona amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física

La 6a Caminada Popular del CAP Cardona ha estat tot un èxit de participació. Més de 800 persones de totes les edats han participat activament en aquest esdeveniment ―organitzat amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física i dins de la Setmana de la Salut, amb el lema “Activa la vida, millora la vida”. La caminada forma part del conjunt d’activitats que ha organitzat l’ICS Catalunya Central al Bages per fer promoció de la salut i conscienciar la ciutadania sobre la importància de practicar exercici físic.

Ha estat una caminada intergeneracional, oberta a tota la població, impulsada per professionals de l’EAP Cardona i que ha comptat amb la col·laboració de tots els centres educatius del municipi, la Residència Sant Jaume, l’Ajuntament i diverses entitats. En concret, hi han participat activament l’Institut Sant Ramon, l’Escola Vedruna Cardona, l’Escola Mare de Déu del Patrocini, l’Escola Joan de Palà de la Coromina, la Residència Sant Jaume, la Policia local i Protecció Civil, Càritas Parroquial de Cardona i el Centre Excursionista de Cardona. Destaca també la implicació de la Fundació Science, Health and Education (SHE), encapçalada per Valentí Fuster, que cada any pren part en l’organització de la caminada.

L’organització ha proposat quatre opcions de recorregut amb diversos nivells de dificultat, pensats per als diferents perfils de participants. Així, hi ha hagut un itinerari per als usuaris de la Residència Sant Jaume i per a persones amb mobilitat reduïda; un altre per als petits de les escoles (P-3, P-4 i P-5); un tercer, d’uns 5,5 quilòmetres de distància, adreçat als infants d’educació primària i, per últim, un de gairebé 8 quilòmetres per a l’alumnat d’educació secundària obligatòria.

El punt de sortida i arribada havia de ser el pati de l’Institut però, a causa del mal temps, s’ha traslladat al Pavelló municipal. En acabar la caminada, els participants han gaudit d’un esmorzar saludable (format per pa, xocolata, una poma i aigua) i han passar una bona estona amb el Càrdio, un personatge en forma de cor, que ha fet un ball amb patins i que els ha animat a dur un estil de vida saludable. També ha repartit fruita entre els assistents i ha dirigit un ball, amb coreografia preparada per diversos alumnes durant tota la setmana.

Fotografies de Jaume Barberà

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.