Més d’una cinquantena de persones caminen a Igualada per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física

Igualada s’ha sumat un any més a la commemoració del Dia Mundial de l’Activitat Física amb l’organització de la caminada “Activa la vida, millora la vida”, que ha aplegat més d’una cinquantena de persones. La iniciativa, liderada per professionals de l’Equip d’Atenció Primària Igualada Urbà amb la col·laboració del Grup Impulsor dels Dies Mundials d’Igualada (GIA), forma part del conjunt d’activitats que organitza l’ICS Catalunya Central a l’Anoia per fer promoció de la salut.

La ruta urbana, que ha tingut el CAP Igualada Urbà com a punt de partida, ha transcorregut pel camí del Rec fins a arribar al Parc de Valldaura, on s’ha fet un tastet de taitxí que ha tingut molt bona acollida. A més, s’han repartit uns petits obsequis gentilesa de l’Ajuntament d’Igualada. En total, s’han recorregut 8 quilòmetres. Tot i les inclemències climatològiques, l’activitat ha estat valorada molt positivament pels assistents.

La pràctica d’activitat física influeix positivament en la salut de les persones, ja que millora l’agilitat; ajuda a prevenir el sobrepès i l’obesitat; té un efecte antidepressiu i relaxant; augmenta l’esperança i la qualitat de vida, i ajuda a tenir un bon estat d’ànim, dormir bé, fer bones digestions, mantenir un hàbit intestinal regular, evitar els dolors musculars i articulars, tolerar millor el fred i la calor, millorar l’activitat sexual i també, a deixar el tabac, l’alcohol i les drogues.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.