Sabies que al teu CAP hi ha fisioterapeutes?

Ja fa un any que el Departament de Salut va iniciar el procés d’incorporació de fisioterapeutes als centres d’atenció primària (CAP) de l’Institut Català de la Salut, per donar resposta a  algunes de les patologies més freqüents del sistema de salut. L’atenció primària i a la comunitat de la Catalunya Central (APiCCC) compta amb 23 fisioterapeutes.

L’objectiu d’aquest nou rol professional és promoure i millorar l’autonomia de la població atesa, prevenir malalties musculoesquelètiques i reduir el consum de medicaments. Així, els professionals se centren principalment en l’atenció grupal; especialment en les patologies d’alta prevalença, com ara dolors vertebrals (lumbàlgia i cervicàlgia); mal de genoll i de maluc crònic; dolor d’espatlla, i pacients amb risc de fragilitat.

Aquest servei es realitza bàsicament en modalitat grupal basada en l’exercici terapèutic, que permet que els pacients expressin els dubtes que tenen sobre la seva malaltia i puguin aclarir-los. El seu objectiu és que, un cop finalitzades les sessions de grup, els assistents tinguin la suficient coneixença de la patologia i dels exercicis, per poder-los continuar autònomament i per participar en activitats que s’ofereixen al seu entorn.

Altrament, els fisioterapeutes d’atenció primària també realitzen accions comunitàries conjuntes amb l’equip d’atenció primària (EAP) per tal de promoure i promocionar la salut des de la prevenció de possibles patologies. Dins d’aquestes s’inclouen caminades saludables, xerrades i tallers, i visites puntuals a residències.

Si necessiteu més informació, contacteu amb el vostre professional d’atenció primària de referència.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitat física, Activitats, Notícies, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.