Iniciem la campanya de cribratges massius amb automostra nasal

Aquest divendres, 30 d’abril, el Departament de Salut i l’ICS a la Catalunya Central hem iniciat la campanya de cribratges massius amb automostra nasal.

En total, durant aquest primer matí s’han recollit a Artés 83 cribratges.La campanya s’anirà estenent per tota la Catalunya central i la resta del país durant les properes setmanes. A continuació detallem els horaris de cada Centre d’Atenció Primària.

Els cribratges massius amb automostra nasal estan dirigits a qualsevol persona menor de 70 anys, que no hagi passat la COVID-19 en els últims 3 mesos i que no hagi completat la vacunació.

El ciutadà que vulgui fer-se el cribratge haurà de recollir el kit de l’automostra al seu CAP, emportar-se’l a casa, fer-se’l (consisteix en posar l’escovilló, introduir-lo a la fosa nasal, fer-lo rodar durant 5 segons i posar-lo dins del potet que hi ha al kit) i entregar-lo al CAP en els 30 minuts posteriors d’haver-se’l fet. Els resultats es podran veure a La Meva Salut i es rebran per SMS.

Horaris per als cribratges massius amb automostra:

  • Artés: dimarts de 10 a 13 h i dijous de 15 a 18 h.
  • Torelló: dilluns, dimarts i divendres de 9 a 11 h.
  • Berga (a l’Hotel de les Entitats): dilluns 11,30 a 14,30h, dimecres  15 a 18h i divendres  11,30 a 14,30 h
  • CAP Sagrada Família, Manresa: Dimarts 17 a 19 h, dimecres 10 a 12h i divendres 10 a 12h
  • Santa Margarida de Montbui: dimarts de 15 a 17 h i dijous de 10 a 13 h.
Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de coronavirus, Notícies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.