Jornada de Portes Obertes a l’ICS Catalunya Central adreçada als nous residents de medicina i d’infermeria

La Unitat Docent de l’Institut Català de la Salut (ICS) celebra el dia 21 d’abril la Jornada de Portes Obertes per informar els futurs residents dels avantatges de triar la Catalunya Central.

Aquest any, la Unitat Docent ofereix 50 places de medicina i d’infermeria de família i comunitària, i amplia a 16 el nombre de centres docents.

El mes de juny s’incorporaran als centres d’atenció primària de la Catalunya Central els nous especialistes en formació de medicina i d’infermeria familiar i comunitària. La Unitat Docent Multiprofessional de l’ICS Catalunya Central durà a terme el dia 21 d’abril una jornada de portes obertes, virtual i presencial alhora, perquè els futurs residents puguin informar-se sobre la formació i l’acompanyament que rebran si trien aquest territori.

En aquesta nova convocatòria ha augmentat el nombre de places de 39 a 50, de les quals 13 són d’infermeria i 37 de medicina. També s’ha incrementat el nombre de centres docents acreditats a 16, que estan distribuïts pels municipis de Manresa, Berga, Sant Hipòlit de Voltregà, Santa Eugènia de Berga, Vic, Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Súria, Artés, Puig-reig i Manlleu.

La Jornada de Portes Obertes començarà a les 10 del matí a les instal·lacions de la Unitat Docent, al carrer Pica d’Estats de Sant Fruitós de Bages, i es podrà seguir de manera virtual i presencial. Per assistir-hi, les i els futurs especialistes han d’enviar un correu amb les seves dades personals, nom i cognoms, a l’adreça electrònica: ud.cc.ics@gencat.cat

Formació personalitzada i en un entorn rural

Durant la Jornada de Portes Obertes els futurs especialistes tindran l’oportunitat de conèixer les particularitats de la Unitat Docent de l’ICS a la Catalunya Central, que ofereix:

  • Tracte personalitzat. La persona que faci la residència serà part activa de les decisions que es prenguin a la Unitat Docent i es formarà en un entorn proper a l’especialista en formació.
  • No tindrà competència d’altres especialistes en formació en aquells serveis en els quals es formi i podrà incorporar-se des del primer moment en la dinàmica de l’Equip i en l’atenció als pacients.
  • Tindrà l’oportunitat de treballar en un entorn rural, en centres petits, allunyats de les àrees urbanes.
  • Seguirà un programa formatiu de qualitat que inclou, entre altres, un projecte de formació en ecografia, tant per al resident de medicina com per al d’infermeria.

L’ICS a la Catalunya Central, a més de formar especialistes en medicina i infermeria de família, participa en la docència que es fa a les facultats de Medicina i Infermeria de Catalunya, especialment en la UVic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), i en la formació d’alumnat dels diferents graus (mitjà i superior) de formació professional de les branques sanitàries ―com és el cas del grau de formació de Tècnics en Cures d’Auxiliars d’Infermeria. Actualment, forma alumnat dels quatre primers cursos de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Formació, Notícies, Notícies docència, Unitat docent. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.