La consulta de lactància materna del CAP Osona rep més de 200 consultes en el seu primer any de funcionament

El servei de suport a la lactància materna del CAP Osona, que va obrir fa un any el Servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva d’Osona (ASSIR) i que dirigeix una llevadora experta en el tema, ja ha rebut més de 200 visites. La majoria de consultes que s’adrecen a aquest servei –que s’emmarca dins el projecte d’alletament matern iniciat l’any 2012 entre el Servei d’Atenció Primària d’Osona de l’Institut Català de la Salut i el Consorci Hospitalari de Vic─ fan referència a problemes molt freqüents com presència de clivelles, dolor en alletar, poc augment de pes del nadó, dubtes sobre la conservació de la llet materna, preses molt llargues, rebuig del pit o incorporació a la vida laboral, entre altres.

L’objectiu d’aquest servei és promoure l’alletament, ja que la llet materna és el millor aliment per al nadó i també s’han descrit múltiples beneficis per a la salut de la mare, entre els quals hi ha la prevenció del càncer de pit i d’ovari.

Institucions com l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF), l’Acadèmia Americana de Pediatria, l’Associació Espanyola de Pediatria o la darrera publicació de les Recomanacions per a l’alimentació en la primera infància de 0 a 3 anys del Departament de Salut recomanen l’alletament matern exclusiu durant els primers sis mesos de vida de l’infant i, a partir d’aquest moment, aconsellen l’alletament complementat amb altres aliments fins als dos anys d’edat o més, o bé fins que la mare i/o l’infant ho decideixin.

Totes les mares o famílies interessades poden assistir, de forma gratuïta i sense inscripció prèvia, al Grup de Suport a l’Alletament Matern que es fa els dimarts a la tarda al CAP Osona, de dos quarts de quatre a dos quarts de sis de la tarda. Per sol·licitar una visita per a la consulta específica de lactància del CAP Osona, es pot demanar hora en qualsevol CAP o trucar directament al CAP Osona, al número 938 890 222, extensió 8201.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.