La meitat de les persones vacunades al Palau Firal de Manresa es van vacunar per protegir el seu entorn proper, segons un estudi de l’ICS Catalunya Central

L’Àrea de Recerca i Innovació de la institució de salut publica un article en una prestigiosa revista científica internacional per donar a conèixer l’estudi.

L’Àrea de Recerca i Innovació de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central va impulsar un estudi per identificar les raons per les quals la població d’entre 18 i 60 anys es vacunava contra la COVID-19 en un dels 42 punts de vacunació massiva de Catalunya. En concret, van centrar-se en el punt instal·lat al Bages, al Palau Firal de Manresa.

L’estudi, que va tenir lloc durant els mesos de juliol, agost i setembre de 2021, va consistir a fer una enquesta a la població per conèixer els motius per vacunar-se i, en aquest sentit, és innovador. Els resultats són que gairebé el 50% de les persones que s’anaven a vacunar ho feien per la por d’infectar la seva família, el 40% per por d’infectar-se elles, el 31% per poder fer vida social i el 30% per poder viatjar.

La recerca ha estat publicada a la revista internacional Vaccine, una publicació mensual dedicada a difondre els articles científics que es consideren de més qualitat entre totes les disciplines científiques rellevants en el camp de la vacunació. L’article es pot consultar aquí: https://www.mdpi.com/2076-393X/10/4/597

L’estudi ha estat liderat per la investigadora i doctora en infermeria de l’ICS Catalunya Central Glòria Saüch Valmaña i l’Equip de l’Àrea de Recerca, format  per Aïna Fuster-Casanovas, Anna Ramírez-Morros, Berta Rodoreda Pallàs, Josep Vidal-Alaball, Anna Ruiz-Comellas i Queralt Miró Catalina. La realització de les enquestes va ser possible gràcies a la tasca del personal administratiu de l’ICS ubicat al Palau Firal durant l’estiu de 2021.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Notícies de recerca i innovació, Notícies recerca, Recerca, Vacunes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.