Professionals de l’ICS Catalunya Central administren més d’un milió de vacunes l’any 2021

L’Àrea de Farmàcia de la institució de salut al territori s’encarrega de gestionar i distribuir totes les vacunes, així com d’atendre les consultes de la ciutadania sobre la medicació.

Amb motiu de la Setmana Europea de la Immunització –que se celebra del 25 al 30 d’abril–, des de l’Àrea de Farmàcia de l’Institut Català de la Salut Catalunya Central destaquen la rellevància del paper de l’atenció primària en la immunització de la ciutadania i, en concret, publiquen les dosis i les cobertures vacunals administrades durant el 2021.

La Unitat de Farmàcia va rebre prop d’un milió de vacunes l’any passat, més de 600.000 de les quals van ser contra la COVID-19, i les va distribuir arreu del territori. Pel que fa a l’administració d’aquestes vacunes, se’n van posar més d’un milió a tota la Regió Sanitària Catalunya Central: en concret, 1.066.802 dosis, de les quals més de 800.000 van ser de vacunes contra la COVID-19. S’ha aconseguit una cobertura global (en majors de 5 anys) de les vacunes contra la COVID-19 de gairebé el 80% de la població de la Catalunya Central, mentre que a la resta del país és del 81’7%. Pel que fa a la vacunació sistemàtica infantil, la cobertura és del 91’7% i en adolescents, del 93’47%.

Els professionals de farmàcia d’atenció primària també s’ocupen de gestionar les consultes de la ciutadania sobre la vacunació, que van ser unes 4.000 entre l’abril i el setembre de 2021. Finalment, els professionals d’atenció primària també es desplacen als centres educatius per a la vacunació sistemàtica de l’alumnat de 6è de primària i de 2n d’ESO, que representa un total d’11.000 alumnes immunitzats.

Setmana Europea de la Immunització

La Setmana Europea de la Immunització té com a objectiu destacar l’acció col·lectiva necessària i promoure l’ús de vacunes per protegir les persones de totes les edats contra les malalties. Enguany, amb el lema “Llarga vida per a tothom”, la campanya posa de manifest que les vacunes salven vides des de 1796 i que, gràcies a elles, milers de milions de persones han viscut vides més llargues. El propòsit d’aquesta Setmana és que més persones i les seves comunitats estiguin protegides de les malalties que es poden prevenir amb la vacunació. Una llarga vida per a tots no és una promesa, és una ambició.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Vacunes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.