Santa Margarida de Montbui acull la XI Jornada de Recerca i Docència de l’ICS a la Catalunya Central

Els protagonistes de la Jornada seran els vint-i-quatre residents de Medicina Familiar i Comunitària que s’han format a la Unitat Docent de l’ICS a la Catalunya Central els últims quatre anys, dos dels quals han estat de plena pandèmia.

La conferència inaugural anirà a càrrec del degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Ramon Pujol.

L’Espai Àgora de Santa Margarida de Montbui acull divendres, 6 de maig, la XI Jornada de Recerca i Docència de la Unitat Docent Multiprofessional de l’ICS. Aquesta Jornada marca el punt final de l’etapa formativa dels vint-i-quatre residents de Medicina Familiar i Comunitària de la Catalunya Central, una promoció marcada per la lluita contra la pandèmia de la COVID-19.

La Jornada comptarà amb la presència de l’alcalde de Santa Margarida de Montbui, Jesús Miquel Juárez; el coordinador docent de l’EAP Santa Margarida de Montbui, Josep Maria Sánchez, i l’adjunta a la direcció del Servei d’Atenció Primària (SAP) de l’Anoia, Núria Carré. El degà de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Ramon Pujol, pronunciarà la conferència inaugural sobre la importància de la recerca en el progrés científic de l’atenció a la salut i, tot seguit, es presentaran els treballs de recerca següents dels residents:

  • “Incidència d’infeccions respiratòries en població pediàtrica a la Catalunya Central els anys 2018-2022”, de María José Macías.
  • “Infeccions urinàries al municipi de Manlleu. Revisió de factors asocials i patògens causants. Any 2019”, de Luís Castelo, Sílvia Cercas, Mariona Borràs, Viviana Braia i Andrea Margalef.
  • “Xat Jove Anoia, com a eina per apropar els serveis sanitaris als adolescents”, a càrrec de Victòria Garcia, que fa una aportació al projecte de recerca liderat per la investigadora Glòria Saüch.
  • “Contaminació atmosfèrica a Osona. Què sabem, com estem i què hi podem fer?”. De Roser Cabré, Martí Gil, Nagmeh Jafarinia, Felipe Rubio i Marta Szymanski.
  • “Canvi de presentació d’acenocumarol i educació sanitària per mantenir estable l’índex internacional normalitzat”, d’Imma Cadafalch i Carmen González.

Clourà la Jornada Montse Vilarrubias Calaf, tutora de l’Anoia que parlarà en representació dels i les professionals que acompanyen residents durant els quatre anys; el responsable de la Unitat Docent, Joan Deniel, i la gerent de la Gerència Territorial de la Catalunya Central de l’ICS, Anna Forcada.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Notícies de recerca i innovació, Notícies docència, Notícies recerca, Recerca, Unitat docent. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.