L’ICS a la Catalunya Central amplia la formació dels professionals de medicina i d’infermeria en l’atenció immediata als infarts

L’Institut Català de la Salut formarà tots els seus professionals de medicina i d’infermeria a la Catalunya Central en la tècnica del suport vital immediat. Per fer-ho, s’han organitzat un seguit d’activitats formatives per ampliar els coneixements que tenen sobre aquest tema.

Aquesta formació incrementa l’actual capacitat de resolució dels professionals sanitaris dels centres d’atenció primària davant situacions d’emergència mentre arriba l’equip dels serveis mèdics d’emergència SEM. Així, podran identificar i fer un primer tractament en casos d’arrítmia que poden comportar una aturada cardíaca.

L’aturada cardiorespiratòria és una de les principals causes de mort, ja que —segons dades del Consell Català de Ressuscitació, organisme encarregat de formar els professionals en reanimació cardiorespiratòria— cada dia es produeixen un total de cinc morts a Catalunya per aquesta causa.

Com a primera part d’aquest programa, el dilluns 30 d’octubre s’ha fet a l’Hospital d’Igualada el primer curs, acreditant-se 12 professionals. Abans que acabi el 2017 està previst que el nombre de professionals formats arribi a seixanta persones i, al llarg de 2018, fins a 600.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.