L’ICS forma metges en l’ús d’ecògrafs per augmentar la capacitat resolutiva als centres d’atenció primària de la Catalunya Central  

La primera part del curs sobre l’ús d’ecògrafs, que s’imparteix a l’aula de formació de la UManresa-FUB, s’adreça a professionals de medicina de família d’atenció primària de la Catalunya Central. L’objectiu és incrementar la capacitat resolutiva de l’atenció primària i solucionar patologies de baixa complexitat sense necessitat de derivar a l’Atenció Especialitzada.

En aquest curs, que s’allargarà fins al proper dia 1 de desembre, hi participen un total de 22 professionals de diversos centres del Bages, el Berguedà, el Moianès, l’Anoia  i Osona. L’acció es completarà durant el primer semestre de 2018 amb una nova activitat formativa i amb la incorporació d’ecògrafs als centres d’atenció primària del territori. L’entrada en servei d’aquests aparells als centres d’atenció primària de l’ICS Catalunya Central està prevista per a aquest proper any 2018.

El programa formatiu que es porta a terme a la Catalunya Central vol millorar el diagnòstic i tractament de les malalties musculars i òssies. La realització de les ecografies, una tècnica de diagnòstic per la imatge molt útil, permetrà  que l’atenció primària pugui atendre la major part de les consultes relacionades amb malalties musculars i dels ossos, amb l’avantatge que això comporta quant a evitar desplaçaments i esperes innecessàries.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.