L’ICS Catalunya Central prepara material informatiu i activitats per augmentar els índexs de vacunació contra la grip

El mes d’octubre s’inicia la campanya de vacunació de la grip. Els professionals sanitaris recomanen la vacunació als pacients de qualsevol edat que pateixen determinades malalties cròniques (diabetis, respiratòries, del cor…), a les embarassades i a les persones grans. La vacunació s’aconsella perquè, en cas d’agafar la grip, aquestes persones tenen més riscos de complicacions com, per exemple, una pneumònia, un empitjorament de la malaltia crònica, un part prematur en cas d’embaràs que pot haver de necessitar hospitalització, etc.

Per tal que tota la ciutadania estigui ben informada sobre la grip, la prevenció i el tractament, i sobre la vacunació, els professionals de l’ICS Catalunya Central estan treballant en uns pòsters i tríptics informatius que es repartiran en diferents punts dels centres sanitaris. Aquest material informa, molt didàcticament, sobre les diferències entre grip i refredat, sobre les conseqüències de la grip, que, en alguns casos, poden arribar a ser greus, i sobre els avantatges i resultats de la vacunació.

Els professionals també volen apropar-se als pacients a través d’altres activitats, fora de l’àmbit sanitari, per promoure la vacunació contra la grip, per això s’estan preparant diverses actuacions comunitàries, com, per exemple, xerrades a casals, centres cívics, festes locals…

L’objectiu de la campanya és que cada pacient prengui la decisió sobre la vacunació sobre la base d’una informació clara que ajudi a resoldre els dubtes que el pacient pot tenir. El missatge de la campanya és molt clar: cal que es vacunin totes les persones que són d’algun col·lectiu de risc o conviuen amb un familiar o contacte, molt proper, també de risc. La vacunació és la millor mesura per evitar hospitalitzacions i, fins i tot, la mort.

L’Organisme Mundial de la Salut va establir l’objectiu que l’any 2010 s’havia de vacunar el 75% de la població de risc. Ara, la taxa de vacunació a la Catalunya Central és del 39,21%, lluny d’unes taxes que eren més altes fa uns quants anys. No obstant això, l’hivern passat, els sanitaris van promoure diverses accions de promoció de la vacunació i es va aconseguir revertir la tendència decreixent de les darreres campanyes.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.