Professionals de l’ICS a la Catalunya Central participen en un curs d’atenció a la salut de les persones amb identitat de gènere diversa

Més de 120 professionals de l’atenció primària de la Catalunya Central i docents de la UManresa han participat aquest dimecres en un curs d’atenció a la salut de les persones amb identitats de gènere diverses, que ha organitzat la Gerència Territorial Catalunya Central de l’ICS. El curs, que s’ha perllongat durant tot el matí a la sala d’actes de la Fundació Universitària del Bages (FUB), ha anat a càrrec de Rosa Almirall Oliver, directora del programa d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva de Barcelona Ciutat i responsable de la Unitat Trànsit, d’atenció a les persones transgènere.

El principal objectiu del curs, que ha estat molt ben valorat pels assistents, és sensibilitzar i facilitar coneixements als professionals per donar una atenció respectuosa i adequada a les persones ‘trans’. Durant la primera part del curs s’ha presentar el servei Trànsit que treballa per a l’acompanyament en temes de salut a les persones amb identitat de gènere divers. A la segona part, s’ha parlat sobre l’atenció a les persones transgènere segons les diferents etapes de la seva vida, des de la infància a la maduresa.

La unitat Trànsit és pionera a l’estat espanyol en el tractament d’aquestes persones des d’una visió integral de la seva salut.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.