Ressò de l’estudi que porta a terme el Dr. Josep Vidal sobre telemedicina a la Catalunya Central

A la Gerència Territorial de la Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut, dues comarques, el Bages i el Berguedà, han desenvolupat diversos programes de telemedicina asíncrona, que han tingut un èxit considerable en la reducció de les llistes d’espera al mateix temps de tenir bona acceptació entre els usuaris. Entre els programes de telemedicina, la teledermatologia és el programa que ha tingut un èxit més considerable, mentre que el programa més innovador ha estat el de teleúlceres. La teledermatologia és un servei que ha estat capaç d’assistir a milers d’usuaris de manera ràpida tot evitant desplaçaments innecessaris i permetent una reducció considerable de les llistes d’espera (Vidal-Alaball et al. 2014). El programa de teleúlceres, en canvi, no ha tractat d’atendre a un gran nombre de pacients, sinó que s’ha esforçat per millorar la qualitat de l’atenció que reben els pacients amb úlceres vasculars (Navarro et al. 2014).

En relació a aquest tema, Regió7 ha entrevistat el Dr. Josep Vidal -a la imatge- de l’EAP Artés, que ha rebut una beca per estudiar els beneficis que comporta la telemedicina a la Catalunya Central. Aquest és l’enllaç al diari: http://ow.ly/jsC030dlkOI

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Unitat docent i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.