Un equip de l’ICS Catalunya Central participa com a observador en el simulacre d’UManresa d’un xoc entre un tren i un vehicle

Prop de 150 persones s’han mobilitzat aquest dissabte en una nova edició del Simulacre d’Emergències que organitza el Centre Internacional de Formació Contínua d’UManresa per avaluar els coneixements dels estudiants del Màster d’Emergències Extrahospitalàries i dels alumnes del curs d’Incidents de Múltiples Víctimes i Catàstrofes. En aquesta ocasió, l’acció ha consistit en simular un xoc entre un vehicle i un tren i s’ha dut a terme a les instal·lacions de Can Padró, a Sant Vicenç de Castellet. Entre les víctimes hi havia més d’una cinquantena de persones voluntàries i entre els estudiants, una seixantena de persones més entre les quals hi havia bombers professionals, tècnics d’emergències sanitàries, infermers i metges. Un equip de l’ICS Catalunya Central hi ha participat com a observador per aportar propostes de millora en l’atenció a les víctimes.

L’objectiu del simulacre és posar els estudiants del màster i del curs en una situació similar a la que es produiria en un accident real. La intenció és que els estudiants es vegin desbordats i que això interfereixi en les seves decisions i actuacions. Posteriorment a la intervenció, estudiants, professorat i observadors avaluen les accions dutes a terme per analitzar-ne els errors. D’aquesta manera s’aconsegueix que l’alumnat adquireixi una experiència vivencial de la qual aprendre i recordar errors per evitar tornar-los a cometre.

En aquesta ocasió, el balanç final del sinistre ha estat de quatre víctimes mortals, dues més de les que s’havien previst que hi haurien si l’actuació hagués estat la correcta. També s’han evacuat 17 persones amb pronòstic molt greu, quan inicialment n’estaven previstes només 12. L’error més greu és que les dades finals no han concordat i que en el procés d’evacuació s’han acabat perdent i no registrant una vintena de persones.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.