Una comunicació del CAP Santa Margarida de Montbui, finalista en el XVI Congrés de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària

Sota el lema “Catalunya batega salut”, el XIV Congrés de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària, que s’ha celebrat a Tarragona, ha posat un accent especial en l’atenció centrada en la persona, la comunitat i la salut mental, i en un canvi d’orientació en les cures infermeres. Setze professionals d’infermeria de diferents equips de l’ICS Catalunya Central a l’Anoia i residents que hi han fet la seva estada de formació han participat en el Congrés i han presentant els pòsters següents sobre diversos temes:

  • “Coordinació entre un centre d’emergència de menors no acompanyats i un CAP (EAP Santa Margarida de Montbui)”, que ha estat una de les deu comunicacions finalistes en el Congrés. El pòster se centra a establir un protocol i a descriure l’assistència al CAP de joves derivats d’un centre de menors.
  • Anàlisi de validesa del Vitalograph en patologia obstructiva crònica (EAP Santa Margarida de Montbui).
  • Com són els joves d’un centre d’emergència de menors no acompanyats? (EAP Santa Margarida de Montbui).
  • Prick test: el gran oblidat a l’atenció primària (EAP Vilanova del Camí).
  • Petjades saludables: Programa mou-te (EAP Capellades).

També s’han presentat tres comunicacions de professionals residents que han fet la seva estada de formació als EAP Santa Margarida de Montbui, Súria i Plaça Catalunya, a Manresa. Són les següents:

  • Búsqueda bibliográfica sobre grupos psicoeducativos en adolescentes: ansiedad/depresión.”
  • Eficacia del Mindfulness en la reducción del estrés y el burnout en profesionales sanitarios de atención primaria.”
  • “Disnea, ¿Es un factor de riesgo en la aparición de depresión en personas con EPOC?”

La trobada pretenia donar eines i millorar les habilitats en tasques preventives i de promoció de la salut. El Congrés ha posat de manifest la importància de la infermeria d’atenció primària i la tendència actual de l’atenció centrada en la persona, per tal de donar una millor resposta a la població.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.