Una vintena de professionals de l’ICS Catalunya Central participen al congrés SEMFYC 2022

Prop d’una vintena de professionals de l’ICS Catalunya Central han participat al congrés SEMFYC 2022, que ha tingut lloc del 30 de juny al 2 de juliol a Sevilla. És la 42a edició d’aquest certamen que organitza la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària i que reuneix cada any professionals sanitaris i investigadors d’arreu del territori.

Hi han assistit metges, metgesses i residents MIR dels EAP Plaça Catalunya (Manresa), Sagrada Família (Manresa), Súria, Berga, Igualada Urbà, Artés, Manlleu, Anoia Rural, Sant Joan de Vilatorrada i Navàs-Balsareny, enre d’altres. Precisament, una de les metgesses de l’EAP de Navàs, l’Anna Escalé, ha rebut una de les sis beques d’investigació que atorga la societat per a tesis doctorals. El seu projecte, que ha presentat al congrés, se centra en l’ús de la intel·ligència artificial com a eina de suport diagnòstic de lesions cutànies en l’atenció primària.

En el cas dels professionals de l’EAP Anoia Rural, han presentat dues comunicacions. Són els casos clínics titulats “La ecografia POCUS te cambia la vida”, de Robert Panadès, Isabel Caballero i Carlos Vàsquez; i “PEARLING”, a càrrec de Carlos Vàsquez, Elisenda Florensa i Claudia González. Els dos treballs estan basats en l’experiència de casos clínics on l’ecografia ha estat una eina d’ajuda com a Point of Care Ultrasound (POCUS). Comptar amb aquesta eina diagnòstica en l’àmbit de la medicina rural millora l’abordatge i la resolució de problemes de salut que es presenten a la consulta.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies, Notícies recerca, Recerca. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.